Περιοχή

 

TΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ

 

Τσουκαλάδες, ένας εξώστης προς το ανοιχτό Ιόνιο, την Ήπειρο, τους Παξούς και την Κέρκυρα, με το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα και τη συνεχή, από ανατολή μέχρι δύση ηλιοφάνεια. Το χωριό του μαϊστρου με το πλούσιο πράσινο και τα γραφικά αγροτόσπιτα προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης καθώς απολαμβάνει τη βόλτα του στα λιθόστρωτα σοκάκια του. Εκεί θα βρεί πρόσχαρους κατοίκους που διατηρούν την ντόπια διάλεκτο, τοπικά προιόντα(λάδι, κρασί, μέλι) καθώς και ταβέρνες με ντόπια εδέσματα.

 

Βρίσκεται σε προνομιακή θέση πάνω στη διαδρομή προς τις καλύτερες παραλίες του νησιού: Σε 2 χιλ. η παραλία Πευκούλια ,σε 4 χιλ. το παραδοσιακό ψαροχώρι Αγ. Νικήτας, ύστερα. το Κάθισμα, οι Εγκρεμνοί και το φημισμένο Πόρτο Κατσίκι, μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Οι εξαίσιες ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα ανεξίτηλα χαράσσονται στη μνήμη και σου δείχνουν το δρόμο των διακοπών ξανά και ξανά.

 

 

ΛΕΥΚΑΔΑ

 

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. Βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Μια πολύ στενή λωρίδα θάλασσας τη χωρίζει από την Ακαρνανία και μια πλωτή κινητή γέφυρα, μήκους 50 μέτρων, τη συνδέει μαζί της. Η πρόσβαση στη Λευκάδα για τον επισκέπτη είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα και με ποικίλους τρόπους.

Οδικώς: Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να έλθετε με το αυτοκίνητο σας χωρίς έξοδα φέρι-μποτ, χρησιμοποιώντας τη γέφυρα συνεχούς ροής που την ενώνει με την Ακαρνανία. Λεωφορεία του KTEΛ εκτελούν  δρομολόγια από και προς την Αθήνα  και τη Θεσσαλονίκη.

Αεροπορικώς: μέσω του διεθνούς αεροδρομίου του Ακτίου , που απέχει μόλις 20 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού και 26 χλμ από την  Villa Stamata.